Directorii de școli care au câștigat posturile prin concurs încep de azi activitatea. Ada Macovei, ISJ: „Va urma o instruire serioasă pe atribuțiile pe care le aveți”

0 560

Directorii de școli care au câștigat posturile prin concurs încep de azi activitatea. Începând cu data de 18 aprilie intră în vigoare noile contracte de management.

Conform calendarului concursului aprobat de Ministerul Educației, deciziile de numire au fost semnate de pe 4 aprilie și intră în vigoare de azi. În cursul săptămânii trecute directorii au participat la o ședință cu conducerea ISJ Botoșani. În cadrul ședinței Ada Macovei, inspector școlar general al ISJ, a anunțat că prin Casa Corpului Didactic va urma o instruire a celor din conducerea școlilor, având în vedere și ultimele evenimente din sistemul educațional botoșănean. „Avem 80% dintre directori care au ocupat posturile în urma promovării concursului. V-am felicitat de fiecare dată și ne mândrim cu faptul că suntem unul dintre județele fruntașe, că v-ați pregătit foarte bine pentru concurs, am fost foarte mândră de asta. Va urma prin Casa Corpului Didactic o instruire serioasă tot pe legislație și atribuțiile pe care le aveți”, a spus Ada Macovei.

simio cosma

Conform datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean la aceasta dată peste 85% dintre funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani sunt ocupate prin concurs, în urma celor două sesiuni organizate de Ministerul educației, prin Inspectoratul școlar județean.

Potrivit metodologiei, în urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

Posturile rămase vacante sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului până la finalul anului școlar în curs sau până la organizarea unui nou concurs. În acest sens, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat săptămâna trecută că o a treia etapă este deja în plan și că în cel mai scurt timp va fi anunțat calendarul concursului, ce va fi organizat pentru ocuparea celor circa 20% dintre posturile de conducere rămase vacante.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata