Directia Antifrauda din cadrul ANAF, la un pas sa dispara

0 664

Ministerul de Finanţe se confruntă în prezent cu numeroase restructurări şi unificări de direcţii, iar dintre toate schimbările, cea mai importantă ar fi faptul că Direcţia Antifraudă este pe cale de dispariţie.

În realitate, Direcţia Antifraudă va fi unificată cu Direcţia Inspecţie Fiscală.

Ultimele evaluări interne făcute de Ministerul Finanţelor arată că în direcţiile de colectare din minister, şi mai ales în cele responsabile de executarea silită, angajaţii abia au studii medii, şi nu de specialitate economică.

simio cosma

Surse din mediul financiar şi guvernamental au declarat că rezultatele slabe în privinţa colectării înregistrate de direcţia Antifraudă, care înregistrează de trei trimestre consecutive pierderi, vor determina unificarea acesteia cu Direcţia Inspecţie Fiscală.

În plus, abia numiţi şi fără să aibă aprobarea BNR, cei doi membri numiţi în Consiliul de Administraţie al CEC au fost retraşi, în locul lor urmând a fi numite alte persoane, scriu jurnaliştii de la economica.net.

Antifrauda a căpătat notorietate în 2015, la un an de la înfiinţare, când a întreţinut o campanie controversată de verficare a caselor de marcat din domeniul horeca. Instituţia afişa public uniforma de tip militar şi punea lacăt pe afacerile pe care le găsea cu nereguli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata