„Destinația Colinele Moldovei” – proiect comun Ștefănești, Stăuceni și Bălușeni de promovare a gastronomiei locale

0 459

Hai la Botoșani: „Destinația Colinele Moldovei”- proiect comun Ștefănești, Stăuceni și Bălușeni!

Asociația Leader Colinele Moldovei (ALCM) și Consiliile Locale ale localităților Ștefănești, Stăuceni și Bălușeni din județul Botoșani și-au dat mâna și au format cea mai nouă Organizație de Management al Destinației, avizată de Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului: Organizația de Management (OMD) Colinele Moldovei.

Prin intermediul parteneriatului public-privat, noua entitate va elabora și implementa strategia de dezvoltare și marketing turistic la nivel local. Din OMD fac parte, prin ALCM, și alte 14 localități care dispun de resurse naturale și antropice.

Destinația Colinele Moldovei își întâmpină vizitatorii cu tradiții și obiceiuri populare, transmise din generație în generație, precum și cu oportunități privind turismul religios. Gastronomia reprezintă, de asemenea, o atracție importantă, printre produsele de seamă ale zonei aflându-se, spre exemplu, cașcavalul, untul, dulceața sau zacusca. Decorul natural, care favorizează practicarea de sporturi în aer liber sau experiențele de tip drumeție, completează oferta turistică.

În scopul valorificării patrimoniului natural și antropic din destinație, cei patru membri fondatori ai OMD Colinele Moldovei și-au luat angajamentul de a elabora o strategie de dezvoltare și marketing turistic, în cel mult 1 an de zile de la primirea avizului de specialitate din partea MEAT, conform legislației în vigoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata