Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în direcții județene de învățământ, păstrate în proiectul Legii Educației

0 123

Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului Bucureşti (DJIP/DMBIP), ca deconcentrate ale Ministerului Educației, au fost păstrate în proiectul Legii învățământului preuniversitar, varianta Deca, potrivit surselor Edupedu.ro. Amintim că desființarea inspectoratelor școlare era prevăzută în proiectul fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Noutatea este că directorii acestora nu vor mai fi legați de mandatul ministrului.

Concret, inspectoratele școlare județene se vor transforma în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului Bucureşti (DJIP/DMBIP), ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică, conform surselor Edupedu.ro.

 

Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului Bucureşti vor fi conduse de un director general, directori generali adjuncți. În proiectul de lege Deca, a fost eliminată prevederea ca directorii să încheie un contract de management pe perioada mandatului demnitarului.

 

În proiectul lui Cîmpeanu, la articolul 165, alineatul 4 menționa că directorii Direcțiilor Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului Bucureşti încheie un contract de management cu ministrul Educației pe perioada mandatului demnitarului.

„În urma promovării concursului de selecție sunt numiți în funcție prin ordin al ministrului educației și încheie un contract de management cu ministrul educației pe perioada mandatului demnitarului”, conform articolului citat mai sus din legea Cîmpeanu.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata