Deputatul PSD Marius Budai a depus juramantul pentru preluarea mandatului de la Ministerul Muncii

0 407

Deputatul PSD Botoşani, Marius Budai, a depus jurământul pentru preluarea mandatului de la Ministerul Muncii. Klaus Iohannis a acceptat numirea lui Marius Budăi ca ministrul al muncii în Guvernul Dăncilă dar a respins numirile Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer.

„Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulare. Se revocă din funcția de membru al Guvernului, miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuza. Depunerea jurământului va avea loc astăzi, la ora 15.30 (Ilan Laufer si Olguta Vasilescu)”, a spus Klaus Iohannis.

O întâlnire a noilor miniştri cu premierul Viorica Dăncilă a avut loc marţi, la Palatul Victoria, înainte ca aceştia să depună jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

În jurul orei 15,00, noii miniştri şi premierul Viorica Dăncilă au plecat împreună din sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de depunere a jurământului.

Iohannis a prezentat lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Potrivit lui Iohannis, se numesc în funcţia de membru al Guvernului:

Gabriel Leş – ministru al Apărării Naţionale

Marius Budăi – ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale

Niculae Bădălău – ministru al Economiei

Daniel Breaz – ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale

Alexandru Petrescu – ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Constantin-Bogdan Matei – ministru al Tineretului şi Sportului.

„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a declarat Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata