Deputatul Mihaela Huncă solicita racordarea la utilități a salii de atletism a Liceului Sportiv

0 973

Deputatul social-democrat Mihaela Huncă solicită explicații de la Ministerul Dezvoltării cu privire la stadiul proiectului Primăriei Botoșani ce vizează racordarea la utilități a sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

simio cosma

Către: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
​ Domnul Ministru Paul Stănescu
De la: Mihaela Huncă, deputat PSD
ÎNTREBARE
Obiectul întrebării: situația obiectivului de investiții privind racordarea la utilități a sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Botoșani

Stimate domnule Ministru,
Având în vedere că au trecut șase luni de la finalizarea investiției în cea mai modernă sală de atletism din Botoșani din cadrul Liceului cu Program Sportiv și nu a fost racordată la utilități, motiv pentru care nu poate fi utilizată, vă rog să-mi comunicați care este stadiul aprobării proiectului depus de Primăria municipiului Botoșani prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Vă informez că această unitate de învățământ funcţionează cu 35 de clase: 6 la ciclul primar, 12 la ciclul gimnazial şi 17 la cel liceal şi cu 4 secţii sportive: atletism (băieți+fete), fotbal (băieți), handbal (băieți+fete) şi lupte libere (fete) și greco-romane (băieți).
Elevii sportivi de la secția de atletism nu au condiții de pregătire deoarece nu există în municipiul Botoșani piste amenajate în aer liber sau în sălile de sport. De aceea, trebuie rezolvată problema utilităților de la sala de atletism care a fost construită în incinta Liceului cu Program Sportiv Botoșani.
Liceul cu Program Sportiv este recunoscut deja ca o unitate de prestigiu a învăţământului botoşănean datorită rezultatelor obţinute, atât la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale cât şi la concursurile pe discipline de învăţământ, aniversând în 2015, 25 de ani de la înființare.
În competiţiile sportive, s-au obţinut 1564 de medalii din care 471 de aur, 543 de argint şi 550 de bronz, la Campionatele Naţionale, Balcanice, Europene şi Mondiale.
La olimpiadele şcolare, elevii liceului au participat cu rezultate meritorii la fazele locale și naţionale ale olimpiadelor de biologie, geografie, matematică, cultură civică şi pregătire sportivă teoretică, unde au obţinut numeroase premii și mențiuni. De asemenea rezultate deosebite au fost obținute și la concursurile extraşcolare, iar în anul 2011 în liceu a fost înființat Cercul Olimpic „Olympia”, unde printre oaspeții de onoare locali, au participat și marile personalități ale sportului românesc, fostul ministru al sportului Gabriela Szabo și marea sportivă a țării Doina Melinte.
Solicit răspuns în scris.
Cu deosebită considerație,
Deputat Mihaela Huncă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata