Deputatul Mihaela Hunca ii cere Ministrului Apelor informatii cu privire la lucrarile de la barajul de la Varfu Campului

0 267

Deputatul Mihaela Huncă ii cere Ministrului Apelor informații cu privire la stadiul lucrărilor de la barajul de la Vârfu Câmpului.  Solicitarea a fost adresată de deputatul Pro România având în vedere că în bugetul de investiții al fostului ministru era considerat una dintre prioritățile de investiții din acest an.

 

Întrebare

De la: Mihaela Huncă deputat Pro România

Către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Domnului ministru: Costel Alexe

Obiectul întrebării: Stadiul actual al lucrărilor la barajul de la Vârfu Câmpului, precum și graficul viitor de execuție a obiectivului avizat prin votul Parlamentului în bugetul de investiții al fostului Minister al Apelor și Pădurilor și considerat una dintre prioritățile de investiții ale anului 2019.

Stimate Domnule Ministru,

Statul român se chinuie de aproape 30 de ani să termine construcţia unui proiect început în perioada comunistă. Vă informez că este vorba despre un baraj care ar fi trebuit să apere lunca Siretului de inundaţii, dar şi să alimenteze cu apă sute de locuinţe din judeţele Botoşani și Suceava şi câmpurile agricole din zonă prin intermediul irigaţiilor. Barajul, dar mai ales lacul de acumulare, ar fi o adevărată mană cerească pentru sătenii de pe malurile Siretului. Peste 20 de comune din județele Botoșani și Suceava ar putea fi alimentate cu apă în urma realizării investiției, în condițiile în care în această zonă, seceta face ravagii an de an: oamenii depind de cisternele cu apă trimise de autorități pentru a putea supraviețui. Vă reamintesc că sumele prevăzute pentru derularea investiției au fost votate de Parlament. Vă rog să-mi comunicați modul în care aceste sume se regăsesc acum în execuția lucrărilor și graficul viitor de finalizare a obiectivului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata