Deputatul Cristian Achitei : „Inca un an pierdut pentru DN 28B Tg. Frumos-Botosani”

0 565

Deputatul liberal Cristian Achiţei nu crede declaraţiile făcute de senatorul social democrat Doina Federovici cu privire la evoluţia lucrărilor la drumul Botoşani –  Tg. Frumos.

Am remarcat azi informaţia transmisă presei locale de doamna senator Doina Federovici, în legătură cu evoluţia proiectului de modernizare a Drumului Naţional 28B Botoşani-Târgu Frumos. Din spusele şefei pesediştilor botoşăneni reiese că obiectivul – esenţial pentru dezvoltarea judeţului nostru – este ca şi aprobat de guvernanţi.
Din nefericire pentru noi toţi, lucrurile nu stau deloc aşa. „Victoria” clamată propagandistic de PSD este, în realitate, o mascare a întârzierii uriaşe faţă de calendarul la care s-a angajat printr-un document oficial chiar ministrul de resort, Răzvan Cuc. Oricum, nu ştiu dacă ne mai putem încrede în spusele acestuia, în condiţiile în care pare că nu-l mai crede nici măcar propriul său şef, premierul Mihai Tudose.
Într-o postare de la începutul acestei luni am prezentat public răspunsul scris al ministrului Transporturilor la interpelarea mea privind starea a trei drumuri naţionale de pe raza judeţului nostru. Puteţi consulta documentul cu uşurinţă, ceva mai jos. Referitor la toate cele trei drumuri, inclusiv Botoşani-Tg. Frumos, Cuc îşi asuma în scris următoarele:
„După avizarea în Consiliul Tehnico-Economic (CTE) din cadrul CNAIR SA, toate cele 3 obiective vor fi avizate în CTE din cadrul Ministerului Transporturilor şi în CTE al Consiliului Interministerial. Aşa cum am declarat şi cu ocazia vizitei de lucru efectuată în data de 2 martie anul curent în judeţul Botoşani, după aprobarea studiului de fezabilitate şi finalizarea procedurilor de avizare a indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de investiţii, prin Hotărâre de Guvern, se va putea demara procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, TERMENUL ESTIMAT FIIND AUGUST 2017”.
Aşadar, ministrul PSD al Transporturilor se angaja ca în luna august a.c. să fie atins momentul demarării procedurilor de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor atât pentru DN 28B Botoşani-Tg. Frumos, cât şi pentru DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut şi DN 29D Botoşani-Ştefăneşti. Iar propagandiştii pesedişti se laudă acum cu parcurgerea abia a primei etape descrise în documentul ministerial, cea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici în CTE a CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).
Nici vorbă de CTE în cadrul Ministerului Transporturilor, de CTE al Consiliului Interministerial.
Şi, ce este cel mai important, NICI VORBĂ DE HOTĂRÂRE DE GUVERN!
Iar pentru scoaterea la licitaţie se aruncă acum pe piaţă o nouă dată limită, finalul lui 2017, cu aproape o jumătate de an mai târziu decât se angajase ferm Răzvan Cuc. Asta spun reprezentanţii PSD Botoşani, pentru că directorul Direcţiei Regionale a Drumurilor Naţionale Iaşi, Ovidiu Laicu, declara la începutul acestei luni că speră ca scoaterea la licitaţie a modernizării DN 28B să poată avea loc în 2018.
Măcar de-ar respecta vreunul din termenele astea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata