parlamentare sus
achitei top

Deputat Tamara Ciofu : „Spitalul Regional de Urgență din Iași, o certitudine!”

0 953

Ca reacție a lipsei de încredere a pacienților români în sistemul de sănătate, Ministerul Sănătății și-a propus să asigure și să promoveze sănătatea ca determinant cheie al unei dezvoltări sociale inclusiv din punct de vedere social, teritorial și economic, ca motor de progres și prosperitate, și nu ca o povară.

psd parl jos

Vineri, la Iași, a avut loc prezentarea studiului de fezabilitate al viitorului Spital Regional de Urgenţă, unitate medicală de care se vor bucura și pacienții din Botoșani.

Cele opt spitale regionale reprezintă baza necesară pentru o distribuție eficientă a serviciilor medicale în regim ambulatoriu și intraspitalicesc la nivelul întregii țări, ținând cont de nevoile de îngrijiri medicale ale populației, dar și de necesitatea trecerii de la un sistem medical centrat pe spital la o abordare concentrată pe pacient. Doar în felul acesta se poate asigura un acces echitabil al populației la serviciile medicale, reducând discrepanțele regionale și județene în materie de îngrijiri primare și servicii de spitalizare.

Spitalul Regional de Urgență din Iași, cu o capacitate de 850 de paturi, va beneficia de dotări cu echipamente moderne, cu ajutorul cărora diagnosticarea pacienților va fi rapidă și precisă, iar tratamentele vor putea fi instituite într-un timp cât mai scurt, crescând astfel șansele de vindecare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata