parlamentare sus
achitei top

Deputat Tamara Ciofu: „Nu puteți să tratați medicii și personalul medical ca la piață”

0 180

Tamara Ciofu, atât în calitate de medic cât și de deputat în Comisia pentru sănătate și familie consider, la fel ca majoritatea colegilor medici, că este o jignire „bonusul” pe care președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că vrea să îl ofere Guvernul Orban medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Redăm integral mesajul deputatului Tamara Ciofu.
Medicii vor respect pentru profesia lor și echipamente de protecție pentru a salva vieți.
Nu puteți să tratați medicii și personalul medical ca la piață, considerând că o sumă de 500 de euro pe lună ar fi un bonus onorabil. În primul rând nu este onorabil să vă adresați în această manieră nici medicilor și nici altei categorii profesionale. Medicii și personalul medical nu sunt de vânzare, sunt acolo în spitale și se ocupă de fiecare pacient în parte pentru că au depus un jurământ prin care au ales să-și dedice viața spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i ferească de orice daună sau violență.
Așadar, având în vedere că niciun medic din niciun spital din țară nu a cerut bani în plus, ci doar aparatură, materiale sanitare și medicamente ca să trateze pacienții, poate ar fi mai bine să vă ocupați împreună cu guvernul pe care l-ați învestit de nevoile reale ale românilor și nu de jignirea unei întregi profesii.
Mai mult, majoritatea medicilor au anunțat că vor dona sporul de 500 de euro colegilor asistenți, infirmieri sau brancardieri care au salarii mai mici sau vor cumpăra echipamente de protecție. Este inadmisibil să împarți personalul medical în două, cei care tratează bolnavi de COVID și cei care tratează toate celelalte patologii. Toți medicii se luptă pentru a salva vieți și toți sunt în prima linie zi de zi în fiecare unitate sanitară din țară!
Personal le mulțumesc tuturor cadrelor medicale din țară pentru efortul pe care îl fac în această perioadă în special, dar și în tot restul timpului, pentru fiecare dintre noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata