Deputat Pro România, Mihaela Huncă: Vești bune pentru personalul din învățământ!

0 353
Deputat Pro România, Mihaela Huncă:
Vești bune pentru personalul din învățământ!
“Demersurile pe care le-am făcut la Ministerul Educației Nationale au fost în cele din urmă ascultate: personalul din sistemul de învățământ își vor primi înainte de sărbătorile de Paști banii obținuți în instanță”, declară deputatul Mihaela Huncă de la Pro România.
Persoanele din sistemul de învățământ
care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive urmează să își primească banii obținuți prin hotărâri judecătorești.
“Iată că și din opoziție, am reușit restabilirea  unui drept pe care cadrele didactice l-au obținut, de altfel, prin cale judecătorescă”, precizează Mihaela Huncă.
“Încă din luna februarie  am atentionat Ministerul Educației Naționale că asistăm la o altă încălcare a acordului semnat la Alba-Iulia cu sindicatele din învățământ și a legislației în vigoare.  În anul 2018, nu s-au achitat sumele rezultând din sentințele judecâtorești, având ca obiect finanțarea drepturilor salariale pentru personalul din învățământ,  deși acest lucru era obligatoriu potrivit legislației în vigoare. Dacă ar fi fost invers, profesorii ar fi fost imediat executaţi silit.
 Este important faptul că prin vocea mea, din opoziție, oficialii Ministerului Educației Nationale au înțeles că nu se mai pot opune justiției, că nu  mai pot să se joace cu sentințele judecătorești definitive și cu soarta a zeci de mii de persoane din sistemul de învățământ. Pro România va monitoriza în continuare activitatea efemeră sper, a guvernului actual și va avertiza în continuare asupra derapajelor care afectează negativ viața românilor”, a mai declarat deputatul Pro România Mihaela Huncă.
Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata