Deniz Otay – câștigătoareaPremiului național de poeziei „Mihai Eminescu” – Opus Primum

0 151

Câștigătoarea ediției din acest an, a 23-a a Premiului național de poeziei „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, este tânăra poetă Deniz Otay, cu volumul de debut „FOTOCROM PARADIS”!

„Țin să o felicit pe tânăra câștigătoare a Premiului național de poeziei «Mihai Eminescu» – Opus Primum. I-am înmânat simbolic premiul prin intermediul tehnologiei, pentru că situația sanitară nu ne-a permis, în aceste momente, să organizăm o manifestare. Ca să o citez, astăzi a fost «O victorie virtuală», pe care o va concretiza când va ajunge pe meleagurile eminescene. Îi urez, ca peste ani, să se regăsească și în postura de premiantă a secțiunii Opera Omnia a Premiului național de poezie «Mihai Eminescu»!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Pentru ediția din anul acesta au fost trimise pe adresa Memorialului Ipotești 15 volume de poezie ale autorilor care au debutat în 2020.

Juriul, format din dr. Alexandru Cistelecan (Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș), dr. Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), dr. Mihai Iovănel (Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” din București), dr. Alex Goldiș (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), dr. Andrei Terian-Dan (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), a nominalizat cinci autori: 

  • Lucian Brad, Un om mai important decât oamenii, Alba Iulia, OMG; 
  • Dumitru Fanfarov, stepă și transă, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher; 
  • Mircea Andrei Florea, Larvae, Bistriţa, Casa de Editură Max Blecher; 
  • Antonia Mihăilescu, Note din secolul Kitsch, București, Tracus Arte; 
  • Otay Deniz, Fotocrom Paradis, Alba Iulia, OMG.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata