Aldet

Demisie a unui consilier de la cabinetul primarului Flutur

0 469

Demisie a unui consilier de la cabinetul primarului Cătălin Flutur. De luni, 13 ianuarie, Cristina Miron nu mai face parte din echipa de consilieri ai edilului municipiului. Aceasta a revenit pe postul de la societatea Locativa. Demisia vine ca urmare a Ordonanței de urgență a Guvernului 1/2020 se interzic detașările salariaților din mediul privat la instituțiile statului.

În același timp, detașările actuale care nu respectă această regulă încetează automat.  Ordonanța de urgență a Guvernului 1/2020 vine după ce legea inițială cu aceste măsuri (și nu numai), care trecuse de Parlament la finele anului trecut, a fost contestată la Curtea Constituțională a României (CCR). Prin urmare, Guvernul a decis să vină cu această OUG pe aspectele care n-au fost contestate.

Astfel posturile vacante ale instituțiilor statului pot fi ocupate acum doar de angajați ai statului, nu și de cei care lucrează în domeniul privat, așa cum se proceda în trecut. Detașările care nu întrunesc aceste condiții vor fi anulate.Autoritățile au sesizat că unul dintre dezavantajele detașării personalului din medul privat către instituțiile statului este diferența dintre grilele se salarizare. Astfel, potrivit Codului muncii, pe durata detașării, salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, drepturi plătite de angajatorul la care s-a dispus detașarea.

Prin urmare, în unele situații, instituțiile statului erau nevoite să plătească un salariu mai mare pentru un angajat care venea din mediul privat decât pentru unul care lucra tot într-o instituție de stat.denumirea de instituții publice locale include comunele, orașele, municipiile, sectoarele municipiului București, județele, municipiul București, instituțiile și serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridică, indiferent de modul de finanțare a activității acestora.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata