1 martie andrei

Demersuri pentru preluarea Cinematografului Unirea de municipalitate

0 176

Municipalitatea botoşăneană continuă demersurile vizând preluarea Cinematografului Unirea.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că își dorește ca respectiva clădire să devină un centru cultural. „Voi pune bani în buget pentru a plăti datoriile pe care le are regia autonomă care gestionează Cinematograful Unirea, pentru a finaliza procedurile, astfel încât cinematograful să ajungă în patrimoniul primăriei pentru a fi reabilitat şi pentru a-i da o destinaţie cu precădere culturală”, a declarat primarul Cosmin Andrei. În acest sens edilul susține că va organiza o dezbatere publică în care botoşănenii să spună care este cea mai bună destinaţie pentru acest imobil, dacă va fi reabilitat sau va fi construit un alt imobil în locul actualului cinematograf.

„Pentru a ajunge în patrimoniul primăriei, corespondenţa cu RADEF spune că trebuie să preluăm atât activul, cât şi pasivul. Pasivul este undeva între 300.000 şi 400.000 de lei, care reprezintă nişte datorii pe care le au cei de la regia autonomă şi pe care, de altfel, inteţionez să le bugetez, să le plătesc, pentru a finaliza această înţelegere. Consider că este un demers bun. Putem avea o casă a instituţiilor de cultură, care să ofere şi spaţii pentru ONG-uri care activează în acest domeniu, care să ofere un centru cultural pentru tinerii merituoşi din Botoşani, care nu au unde să se exprime”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Demersurile vizând trecerea cinematografului în administrarea primăriei au fost începute în anul 2009. Ordonanţa de urgenţă privind cinematografia, reglementează în favoarea administraţiei publice locale posibilitatea de preluare a sălilor de spectacol cinematografic, în baza unei notificări transmisă RADEF. În termen de zece zece zile de la primirea notificării, Regia era obligată să-şi desemneze reprezentantul şi să semneze protocolul de predare – primire, lucru care nu s-a întâmplat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata