1 martie andrei

Demersuri ale primăriei pentru achiziția a două clădiri monument istoric

0 183

Municipalitatea botoşăneană a reluat demersurile vizând preluarea a două clădiri monument istoric dar care sunt nefolosite de câţiva ani.

Primarul municipiului Cosmin Andrei continuă demersurile făcute din mandatul său de viceprimar. În 2017, Cosmin Andrei şi deputatul social democrat Tamara Ciofu au făcut demersuri pentru ca primăria să le preia cu titlu gratuit de la minister. Solicitarea a primit refuz. „Clădirile monument istoric au reprezentat şi reprezintă o prioritate pentru mandatul meu. În acest sens, am trimis către autorităţile centrale o solicitare pentru a primi două clădiri monument istoric de pe strada Mihail Kogălniceanu, fostul sediul al Casei de Asigurări de Sănătate şi fostul sediu al Direcţiei de Sănătate Publică, de pe strada Marchian. Consider că menirea administraţiei este să-şi sporească patrimoniul, nu să-l diminueze”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În Casa Garabet-Ciomac din strada Marchian a funcționat Direcția de Sănătate Publică până în 2012. Casa Urșianu-Fisher din bulevardul Mihai Eminescu nu reprezintă un pericol public prin riscul de prăbușire, ci o ciupercă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata