Demersuri ale municipalitatii pentru impiedicarea falimentului din cauza defunctei Termica

0 238

Municipalitatea face demersuri pentru anularea sau eşalonarea plăţii în cazul Termica.

Astfel se doreşte ca Primăria să nu intre în faliment pentru că trebuie să plătească 100 de milioane de lei în urma pierderii proceselor deschise de Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul societăţii Termica.

„Am depus contestaţie la executare la Judecătoria Botoşani pentru termenul de şase luni de zile care ne este permis conform legii să-l amânăm, să dispunem de acest termen pentru instituţii publice pe Ordonanţa 22 din 2002. Am mai depus o contestaţie şi la instanţă la Curtea de Apel pentru suspendarea la executare motivat de faptul că a fost făcut un calcul eronat din punctul nostru de vedere şi că dorim să se judece pe fond dosarul până la final nefiind epuizate toate căile de atac. Acestea sunt motivele pe care le-am invocat şi de aceea am cerut contestare la executare”.  a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul va încerca un dialog și cu Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul societăţii Termica.

„Îl voi invita pe lichidator, dacă va dori să discute, pentru o eventuală eşalonare la plată dacă va fi cazul. Încă sperăm că nu suntem în această procedură de executare”, a spus primarul municipiului.

La ambele acțiuni în instanță municipalitatea va fi reprezentată de casa de avocatură și nu de juriștii primăriei.

„La ambele instanţe vom fi reprezentanţi de aceeaşi casă de avocatură care ne-a reprezentat şi în celelalte procese cunoscând foarte bine dosarele. Să nu o luăm de la început cu colegii de la compartimentul juridic.”,  a completat Cosmin Andrei.

Pe 5 mai, municipalitatea a primit o primă somaţie de la Cabinetul executorilor judecătorești Carmen Șfaițer – Sorin Gavriliuc prim care trebuie să plătească 89.927.229,45 lei, din care 40.102.000 de lei reprezentând debitul, 48.909.000 de lei dobânda calculată din 2010, 895.815 de lei cheltuieli de executare silită şi 19.500 de lei, cheltuieli de judecată. O altă solicitare vizează suma de 9.329.828,67 de lei, reprezentând chiria aferentă spaţiilor folosite de Modern Calor pentru instalaţii, din punctele termice. Dintre cei 9.329.000 de lei, 6.512.775 de lei reprezintă debitele aferente folosirii spaţiilor, 8.890 de lei – cheltuieli de judecată, 2.709.000 de lei dobândă legală.

În anul 2011, când lichidatorul Termica iniţia primele procese în instanţă, municipalitatea semna contractul pentru 45,2 milioane de euro, bani care au fost investiţi în reabilitarea sistemului de termoficare. Proiectul s-a încheiat în decembrie 2015. Botoşaniul are unul dintre cele mai moderne sisteme de termoficare din ţară.

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata