De anul viitor vin ambulante noi. Raed Arafat : „Cine face comparatie intre investitiile in pompieri si ambulante sa se opreasca aici!”

0 432

Veşti bune date de Raed Arafat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne duminică la Flămânzi : de anul viitr vin ambulanţe noi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă dar şi la SMURD. Guvernul intenţionează să acceseze proiecte de 600 de milioane de euro pentru dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, pe fiecare specialitate în parte.

„Cine face comparaţie între investiţiile în pompieri şi ambulanţe să se oprească aici! Acestea sunt servicii care se completează şi ambele au nevoie de dotare. Din dispoziţia premierului şi după mai multe discuţii, s-a stabilit că IGSU va fi entitatea centralizată de achiziţii de ambulanţe, atât pentru Ambulanţă cât şi pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Ordonanţa de urgenţă a fost semnată şi de ministrul de interne Carmen Dan cât şi de ministrul sănătăţii, Florian Bodog. Acum este la avizat şi dacă săptămâna asta se finalizează avizarea ei, intră în şedinţa de Guvern şi se aprobă, iar pompierii reiau licitaţia care s-a oprit în februarie. Dej asuntem pe cale să reluăm licitaţia şi când se reia licitaţia putem semna contractele subsecvente pentru achiziţie, deci din punctul nostru de vedere dotarea Ambulanţei şi a SMURD-ului depinde de finalizarea procesului de licitaţie care poate fi reluat imediat cum iese ordonanţa respectivă”, a declarat Raed Arafat.
Aceasta a precizat că ambulanţele vor fi achiziţionate începând de anul viitor. „Anul viitor cu siguranţă, anul acesta nu mai avem când. Dacă finalizăm licitaţia, semnăm acordul- cadru anul acesta şi semnăm primele contracte subsecvente, primele livrări vor fi anul viitor pentru serviciile de ambulanţă şi pentru SMURD. Este un acord- cadru de patru ani, cantitatea care va fi licitată va fi de 3- 4 mii de ambulanţe de diferite categorii, nu înseamnă că se cumpără toate. În primul an încercăm să avem cel puţin două- trei sute pentru Serviciul de Ambulanţă şi cel puţin 150 pentru SMURD, cu astea să acoperim sau să schimbăm maşinile care au atins deja kilometraj de 700- 800.000 de kilometri”, a completat Raed Arafat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata