Data de plata a salariilor in educatie se decaleaza : Banii sunt virati de ISJ

0 1.386

Cadrele didactice botoșăneve vor primi salariile la jumătatea lunii. Din  acest an salariile se vor achita prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean și astfel data la care se vor face plățile a fost decalată la aceeași dată ca și pentru salariații din Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic, Palatul Copiilor.

Printre noutățile din sistemul de învățământ, în 2018, este și faptul că salariile cadrelor didactice vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale și nu prin primării, cum era până acum. Acest lucru înseamnă că Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a devenit principal ordonator de credite. Măsura a fost cerută de dascăli pentru că nu de puține ori s-a întâmplat ca primăriile să aibă probleme cu plata salariilor.
Concret, începând cu 1 ianuarie 2018, circuitul banilor este următorul: Ministerul Educației – inspectoratele școlare – unitățile de învățământ u personalitate juridică, asta în cazul salariilor, pentru că în ceea ce privește banii pentru cheltuielile materiale necesare în școli, circuitul va fi Ministerul de Finanțe – consiliile locale. Acest aspect atrage după sine și câteva inconveniente pentru dascălii care erau plătiți în primele zile ale lunii, deoarece, de acum încolo, salariile vor fi virate după data de 10 a lunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata