Dan Slincu, prefectul judetului, dupa expertiza blocului de pe strada Primaverii : „Constructia a fost incadrata in gradul I de risc seismic”

0 368

Vestile pentru locatarii din blocul afectat de explozia din strada Primăverii. Prefectul Dan Şlincu, a anunţat azi după discutarea raportului, că blocul se afla in afla in gradul I de risc seismic.

„Am stabilit să avem astăzi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, începând 14.00, unde vom lua ca hotărâre măsura de a interzice utilizarea imobilului respectiv până când vor fi efectuate lucrările de consolidare. Nu putem risca. Vom vedea câte solicitări de locuinţe pentru perioada imediat următoare vor fi, din partea locatarilor. Tocmai de aceea l-am invitat şi pe domnul primar Flutur, pentru ca împreună să găsim nişte soluţii pentru cetăţenii respectivi. Noi trebuie să ştim despre ce sumă discutăm pentru această lucrare de consolidare. Având în vedere că în momentul de faţă construcţia a fost încadrată în gradul I de risc seismic, vom găsi cadrul legal pentru a solicita bani de la Guvern, din fondul de rezervă. Să pornească un demers de la Primărie, să ajungă la Consiliul Judeţean şi Prefectură şi împreună să întocmim un proiect de hotărâre de guvern şi să solicităm fonduri”, a declarat Dan Şlincu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata