Dan Barna: „Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS”

0 258

Vicepremierul Dan Barna a declarat că USR PLUS retrage susținerea premierului Florin Cîțu și cere întrunirea de urgență a partidelor din coaliție pentru a lua o decizie în acest sens. Barna a mai spus că demisia lui Voiculescu nu se bazează pe nicio evaluare de pe urma căreia să fie luată o decizie în coaliție. Barna spune, de asemenea, că nu a fost întrebat de preluarea intermatului ministerului Sănătății, ci i s-a adus la cunoștință.

Vicepremierul Dan Barna spune că, în cazul în care negocierile intră în impas, ar putea fi solicitată medierea din partea președintelui Iohannis. Liderul USR a ținut să precizeze că, „România nu stă într-un singur om”, un atac fățiș la adresa PNL care îl susține necondiționat pe Florin Cîțu.

„Sper să avem o discuție în coaliție pentru a decide ce vom face în continuare. Totuși, acum, acest guvern funcționează, există, dar vom avea o discuție în coaliție să vedem cum mergem mai departe. Am toată încrederea în înțelepciunea coaliției pentru o variantă ca România să meargă înainte. Vom vedea dacă va fi necesară și medierea președintelui Klaus Iohannis. Miza este să guvernăm pentru România care ne privește. România nu stă într-o singură persoană”, a mai declarat Barna.

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru” a spus Barna.

Sursa realitatea.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata