1 martie andrei

Cursurile de la școlile din municipiul Botoșani se reiau în scenariul galben. Eroare la nivel național cu privire la rata de incidență în orașul Flămânzi.

0 618

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că 149 de localități se încadrează în scenariul roșu şi alte 903 sunt incluse în scenariul galben.

Conform datelor prezentate de la nivel național municipiul Botoșani se află în scenariul galben. În situația de la nivel central orașul Flămânzi apare cu rata de infectare de 10,59 care este eronată. Datele prezentate de Monica Adăscăliței directorul Direcției de Sănătate Publică a arătă rata de incidență de 0,43 la mia de locuitori. Astfel unitatile școlare din orașul Flămânzi sunt în scenariul verde și nu roșu cum este specificat în raportarea de la nivel central.

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – revin toți copiii la școală

 

Scenariul galben – incidența între 1 și 3 la 1.000 de locuitori – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4, 8, 12 și 13

Scenariul roșu – incidența mai mare de 3/1.000 – se reiau activitățile în creșe, grădinițe, clasele 0-4

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata