Cristian Achiței: „Se lucrează intens la modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos”

0 651

Monitorizez cu foarte mare atenție evoluția lucrărilor la modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, un proiect de investiții vital pentru noi, botoșănenii, în susținerea și promovarea căruia m-am implicat total încă din 2016, de la începutul activității ca parlamentar de Botoșani.

Ieri, 16 septembrie, am inspectat drumul pe toată lungimea lui. Am constatat că se lucrează simultan pe cea mai mare parte din cei 71,512 km de drum național supuși modernizării, mai exact pe întreg tronsonul cu îmbrăcăminte asfaltică existentă.

Le recomand botoșănenilor care trebuie să se deplaseze în și din județ în această perioadă să evite, pe cât posibil, Drumul Național DN 28 B, alegând rute alternative, pentru a nu suferi din pricina disconfortului creat de lucrări. Dacă trebuie, totuși, să circulați pe drumul spre Tg. Frumos, înarmați-vă cu răbdare, luați în calcul întârzierile pricinuite de timpii de așteptare la semafoare și mergeți cu atenție.

* Peste 20 de podețe și 8 sectoare semaforizate sunt zonele în care circulația se poate face în acest moment pe o singură bandă, alternativ.

* Pe zeci de kilometri sunt în diferite faze de execuție lucrările de lărgire a părții carosabile a drumului cu câte un metru pe fiecare sens de mers prin realizarea unor casete de fundație.

* În câteva zone, structura de rezistență a drumului se reface complet, circulația fiind restricționată pe câte o bandă de mers.

* La trei dintre podurile care vor fi reabilitate, cele de la Frumușica, Buhalnița și Balș, constructorul a realizat variante ocolitoare pentru trafic.

În materialele filmate de mai jos puteți vedea exact sectoarele de drum în care se derulează lucrări în această perioadă, cu explicațiile tehnice pe care, ca inginer de drumuri, sunt în măsură să vi le ofer.

În calitate de senator de Botoșani, de reprezentant al botoșănenilor, impulsionez constant, prin toate demersurile legale pe care le am la dispoziție, procesul de identificare a celei mai bune soluții pe sectorul de drum dintre Botoșani și Cotu, acolo unde suprafața de rulare este constituită din plăci de beton.

Una peste alta, apreciez că ritmul lucrărilor asigurat de constructor este unul bun, pe măsura fondurilor consistente asigurate investiției de către guvernul condus de PNL.

Am promis dezvoltare prin investiții și ne ținem de cuvânt.

Lucrăm peste tot!

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata