Cristian Achitei : „Rolul poliţiştilor rutieri nu este acela de a-şi transforma acţiunile în „vânători de amenzi”, ascunşi prin boscheţi”

1 1.279

Cristian Achiţei, deputat PNL Botoşani, este unul dintre iniţiatorii propunerii legislative prin care radarele să fie montate pe maşini inscripţionate.

„Ca deputat liberal de Botoşani, mă număr printre cei 15 iniţiatori ai propunerii legislative de modificare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Iniţiativa, al cărei termen de adoptare tacită este 13 martie 2018, prevede interzicerea utilizării de către poliţişti a aparatelor radar amplasate pe maşini neinscripţionate specific, precum şi a dispozitivelor mobile, de tip pistol, dacă poliţistul care le utilizează se află la o distanţă mai mare de 10 metri de autovehiculul purtând însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere, aflat la vedere.

Am iniţiat şi susţin ferm acest proiect cu convingerea că rolul poliţiştilor rutieri nu este acela de a-şi transforma acţiunile în „vânători de amenzi”, ascunşi prin boscheţi, ci de a preveni, prin prezenţa vizibilă în trafic, excesul de viteză al conducătorilor auto.”, a spus Cristian Achiţei. La nivelul judeţului Botoşani sunt două astfel de radare neinscripţionate, două autoturisme Logan, unul albastru, BT -04 – SCU şi unul argintiu cu numărul BT -.05 – VYG.

1 Comentariu
  1. Ion Spune

    Da ce domnule nu este asa? Nu stati la panda? In masini neinscriptionate? Este foarte buna initiativa acestui deputat, in sfarsit se face ceva corect in tara asta. Numai in moldova asta blestemata se sta la panda si sute de radare, bani pentru asemenea investitiii sunt dar pentru carosabil si semnalizarea corespunzatoare a drumurilor nu sunt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata