Cristian Achiței: „Modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos merge mai departe”

0 1.639

Soluție temeinică implementată de constructor în aceste zile pe DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, de la ieșirea din municipiu și până la Zăicești! După finalizarea reparațiilor la primul strat de asfalt, nu s-a trecut direct la turnarea celui de-al doilea strat (binderul), ci s-a aplicat mai întâi un strat suplimentar, de egalizare, din mixtură AB 31,5. Peste acesta a fost montată o geogrilă, peste care se așterne al doilea strat de asfalt.

Odată finalizată, noua structură a drumului este mult mai solidă decât cea prevăzută în proiectul inițial. La noua soluție s-a ajuns după refacerea studiului de trafic și emiterea, la sfârșitul lunii mai, a unei dispoziții de șantier de către proiectant.

Aceeași soluție tehnică se aplică și pe tronsonul Zosin-Draxini-Buda, acolo unde a fost realizat deja stratul intermediar de egalizare, urmând să fie turnat și al doilea strat asfaltic, binderul.

Sunt în continuare concentrat pentru ca modernizarea întregului drum național așteptat de ani de zile de botoșăneni să meargă cu bine până la capăt!

Comunicat de presă 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata