Cresc salariile de baza a angajatilor din Primarie. Cresc si taxele locale

0 931

La final de an aleşii locali vor aproba, în şedinţa de joi, salariile de bază pentru aparatul de specialitate al primarului și angajații din cadrul serviciilor din subordinea Consiliului Local.
În acelaşi timp în aceeaşi şedinţă consilierii vor dezbate şi propunerea Executivului Primăriei este de a se majora o parte din taxele şi impozitele locale. Creşterea acestora susţine primarul Cătălin Flutur va avea loc pe fondul modificărilor legislative din ultima perioadă care fac ca bugetul municipalităţii să fie afectat. „Noi am făcut acea propunere prin Serviciul de Taxe şi Impozite, iar domnii consilieri vor decide în timpul şedinţei. Ceea ce ştim sigur este că acum avem bugetul naţional, avem anexele şi ştim câţi bani nu avem la anul. Avem cu 16 milioane de lei mai puţin şi mult mai multe obligaţii”, a spus Cătălin Flutur.
Indemnizația primarului, Cătălin Flutur va fi de 17.100 de lei. Viceprimarii Cosmin Andrei şi Marian Murariu vor avea o indemnizație brută lunară de 15.200 de lei.
Salariul de bază al secretarului județului vi fi de 12.000 de lei, al arhitectul șef 12.350 lei iar salariul de bază al unui director executiv din aparatul de specialitate al primarului va fi 11.628 de lei.
Salariul de bază al directorului Poliției Locale poate ajunge până la 11.628 de lei, iar al unui șef serviciu sau șef birou depășește 9.000 de lei.
Directorul Serviciului Public Local de Asistență Socială va avea un salariu de bază de peste 10.000 de lei, la fel și directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement.
„Salariile sunt în limita bugetului disponibil, recomandarea este să dăm oameni afară din aparat. Salariatul are dreptul prin lege la un salariu şi dacă nu ne încadrăm asta este recomandarea şi este mult discutată. Noi nu ne dorim să facem diminuări de personal, pentru că avem multe compartimente în primărie care nu au suficient personal…Mărirea salariilor, noi am primit prin lege, dar nu aveam sursele. Toți colegii mei sunt îngrijorați, nu numai eu, și problema devine din ce în ce mai gravă și la nivel de orașe și comune. Pe de o parte respectăm legea în ceea ce privește cheltuielile de personal, minimele cheltuieli de funcționare, dar nimeni nu se mai gândește la cheltuieli de dezvoltare. „, declara primarul Cătălin Flutur.

NIVELUL SALARIILOR PRIMARIA BOTOSANI – propunere-

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata