parlamentare sus
achitei top

Cresc impozitele si taxele locale in 2019 – DOCUMENT –

0 484

Cetățenii și firmele din Botoşani vor plăti, în 2019, taxe și impozite mai mari cu 1,34% și asta deoarece, potrivit Codului Fiscal, administrația locală este obligată să indexeze sumele cu rata inflației.

psd parl jos

Explicația detaliată se află în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali, în ședința din 26 aprilie:

”În conformitate cu prevederile art. 491 alin. 1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Dacă propunerea va fi aprobată de aleșii locali, în proiectul de hotărâre precum şi în hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2019, orice impozite sau orice taxe locale, care constituie venit la bugetul local al municipiului Botoşani, vor fi calculate ţinându-se cont de rata inflaţiei pentru anul 2017, respectiv 1,34%.

DOCUMENT taxe 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata