Cosmin Andrei: „Sunt o serie de probleme pe care le justifică domnul primar într-o cheie politică, tot timpul PSD este de vină”

0 786

Situația de la Consiliul de administrație de societatea Eltrans și Locativa a fost deblocată în ședința extraordinară de Consiliul Local dar acuzele rămân. Viceprimarul municipiului Cosmin Andrei susține că primarul Cătălin Flutur s-a folosit de această situație pentru a acoperi „lipsa de competență” de la societatea Eltrans. „Domnul primar foloseşte contextul punerii în funcţiune a autobuzelor care au fost închiriate de Eltrans pentru a schimba Consiliul de Administraţie şi pentru a-şi numi colegii de la Partidul Naţional Liberal în Consiliul de Administraţie a celor două societăţi unde îşi doreşte controlul Eltrans şi Locativa şi pentru a păstra sub tăcere anumite aspecte pe care eu le consider a fi nelegale. De la Locativa am cerut lista tuturor chiriaşilor spaţiilor comerciale din Botoşani şi nu mi-au trimis încă acest lucru. La Eltrans urmează implementarea unui proiect cu fonduri europene unde doreşte să controleze această societate pentru a face ce a făcut şi în trecut.

Consiliul de Administraţie care a fost până acum la Eltrans putea lua decizia, din februarie până azi aveau timp să modifice organigrama, de fapt acolo este o lipsă de competenţă. Este doar un pretext pentru că directorul putea lua toate măsurile necesare pentru a pune autobuzele în funcţiune. Ca de obicei sunt o serie de probleme pe care le justifică domnul primar într-o cheie politică, tot timpul PSD este de vină. Ştiu din surse sigure că are un număr de nouă şoferi care sunt trimişi la instuire în această perioadă la Galaţi pentru a conduce aceste autobuze. Cum i-a trimis la Galaţi, cum i-a angajat dacă nu a avut CA. Este doar un pretext.” , a spus viceprimarul Cosmin Andrei. Cât privește terenul închiriat de societatea Eltrans

” A închiriat terenul din zona Gării CFR pentru a alinia cele nouă autobuze ca să dea bine în poză pentru că societatea Eltrans are două hectare de teren şi pot fi parcate fără nicio probeleme autobuzele. Putea fi amenjat terenul cu costuri minime. A vrut neapărat să mai perfecteze un contract de închiriere care presupune şi alte costuri pe lângă plata chiriei propriuzise, amenajarea de toalete, paza lor, sisteme de supraveghere, alte contracte, alte „combinaţii”.”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata