Cosmin Andrei : „Domnul primar minte cand spune ca acest Summer Fest este realizat doar din sponsorizari”

0 784

200.000 de lei este suma alocată din bugetul local în bugetul Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement pentru Summer Fest. Viceprimarul Cosmin Andrei îl acuză pe primarul Cătălin Flutur că a făcut declaraţii false când a anunţat că pentru acest eveniment nu au fost alocaţi bani din bugetul local.
„Este foarte bine că se organizează Festivalul pentru a promova Parcul de Agrement Cornişa, dar domnul primar minte când spune că acest Festival Summer Fest este realizat doar din sponsorizări şi nu sunt alocaţi bani de la bugetul local. Noi am aprobat în CL o sumă de 200.000 de lei pentru organizarea acestui Festival în dreptul Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement, fonduri publice, pentru că această Direcţie primeşte subvenţie de la bugetul local în cuantum de 6 milioane de lei. Acest eveniment este organizat din bani publici”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Acesta a precizat că în anii anteriori în hotârile de CL ce vizau organizarea acestor evenimente erau trecute detaliat sumele de bani alocate din bugetul local. „Am solicitat în CL domnului Eugen Ţurcanu să vină cu un proiect distinct prin care să detalieze toate cheltuielile pentru mai multă transparenţă şi pentru asigurarea legalităţii în care să figureze precis care sunt costurile cu scena, care sunt costurile cu artiştii, care sunt costurile cu promovarea evenimentului sau alte cheltuieli specifice, care la celelalte festivaluri pe care le-am organizat au fost trecute foarte clar în Hotărârile de CL aşa cum au fost făcute solicitări de către controlorii Curţii de Conturi în trecut. Pentru acest eveniment nu s-a revenit cu un proiect de hotărâre de CL şi suma este aprobată într-un cuantum în care nu este detaliat şi nu ştim pe ce se cheltuie aceşti bani”, a menţionat Cosmin Andrei.

Artiștii ce vin la Summer Fest la Cornișa.  Cătălin  Flutur ” Nu luam din bugetul local absolut nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata