locale psd
locale sus

Corneliu Popescu: „Propunerea PMP – Botoșani către București este intrarea PMP la guvernare”

0 529

MOTIUNEA A TRECUT-GUVERNUL A CĂZUT

PMP Botoșani știe că guvernul a căzut, dar nu pleacă până la instalarea noului guvern. 

Propunerea PMP – Botoșani către București este intrarea PMP la guvernare, în condițiile în care PNL este responsabil și guvernează în continuare. România trebuie guvernată, ca să nu mai pierdem un an, fără autostrăzi, fără spitale regionale, cu mii de botoșăneni care emigrează, deznădăjduiți pentru că nu văd niciun viitor. PNL trebuie să abandoneze ideea alegerilor anticipate sau, în condițiile în care alegerile anticipate vor fi în august, guvernul nou instalat să emită o OUG pentru două tururi.

Această OUG – două tururi, nu încalcă Constituția, respectă recomandările Comisiei de la Veneția, având în vedere că nu schimbă cu nimic modul de alegere a primarului. Este tot vot uninominal, dar cu două tururi, ceea ce întărește democrația și aduce plus în dreptul de exprimare a cetățeanului.

Până la instalarea noului guvern, PMP Botoșani, în interesul cetățeanului botoșănean, cere Guvernului să se vorbească mai puțin și să se execute Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat, deci în vigoare.

Să lucreze intens pentru absorbția de fonduri europene.

Să sensibilizeze puternic sistemul bancar pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene – cunoscându-se bătaia de joc a băncilor privind credite-cofinanțare a proiectelor europene din ciclul 2014-2020.

Cerem, de asemenea, Justiției să vorbească, având în vedere următoarele fenomene:

sunt instituții <pe persoană fizică> în care funcționarii publici competenți sunt intimidați, iar cei necompetenți și slugarnici sunt promovați și plătiți bine.

sunt <comune și orașe – feude proprii> unde se încalcă drepturile constituționale privind opinia, a alege și a fi ales.

În aceste comune și orașe cetățenii nu au voie să candideze pentru alte partide ce corespund opțiunilor lor, sau mai rău, sunt siliți să candideze pe listele altor partide.

 

 

 

Principalele acțiuni și activități politice ale Mișcării Populare Botoșani sunt axate pe două direcții,

nicio comună fără consilier local PMP

toată forța partidului către Botoșani, Dorohoi, Bucecea , Săveni, prin candidați tineri, pregătiți profesional și curați.

 

Toate acestea pentru a se vedea hotărârea noastră, a politicienilor, de a demara proiecte necesare județului Botoșani

locuri de muncă

cabinete ale medicilor de familie superdotate și centre ISU în județ

școli cu clasele I-IV și grădinițe

abatoare mici, comunale

împădurirea zonelor degradate, cu salcâm, pentru a salva albina

lucrări de amenajare hidrotehnică pe cele mai mici cursuri de apă, pentru a reține apa mai mult pe teritoriul județului și a crea acumulări de 2-10 ha

prize de apă și curent cu drumuri pietruite până în mijlocul pășunilor și pentru solarii și sere

Centre de Primă Vânzare – CPV comunale, în vederea asigurării trasabilității, fiscalizării și implicit a sprijinului de stat și european.

Comunicat de presa

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata