Corectare digitalizată la Titularizare, Definitivat, Evaluare Națională, Bacalaureat și simulări, în anul școlar 2023-2024

0 192

„Ne propunem ca, în acest an școlar, toate tipurile de examene naționale, Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări, examenele care vizează cadrele didactice să se desfășoare cu evaluare digitalizată”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la TVR Info, pe 5 octombrie.

Motivele enumerate de Ligia Deca sunt: „se reduce riscul de eroare umană, se reduce birocrația, crește și capacitatea noastră să schimbăm lucrurile în funcție de rezultatele pe diferiti itemi de evaluare”.

Intervenția ministrului Educației, Ligia Deca despre evaluarea digitală

Moderatoare: La Evaluarea Națională și la Bacalaureat, ce fel de corectare se va face?

Ligia Deca: Digitală.

Moderatoare: Complet?

Ligia Deca: Da. Am generalizat-o deja. Ea a fost pilotată până la examenele naționale din vară, inclusiv, dar Bacalaureatul de toamnă s-a desfășurat cu corectare digitală integral, a fost prima dată când am aplicat-o peste tot în țară.

Ne propunem ca, în acest an școlar, toate tipurile de examene naționale Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări, examenele care vizează cadrele didactice să se desfășoare cu evaluare digitalizată, pentru că se reduce riscul de eroare umană, se reduce birocrația, crește și capacitatea noastră să schimbăm lucrurile în funcție de rezultatele pe diferiti itemi de evaluare.

 

Adică, putem vedea, de exemplu, că o majoritate a elevilor au o problemă cu subiectul de geometrie. Înseamnă că avem o problemă vizavi de predare sau de programă, deci putem și noi să facem reglajele mult mai bine între evaluare și predare-învățare.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata