Copiii cu handicap nu vor mai merge la comisii din doi în doi ani. Legea a fost inițiativă de medicul Tamara Ciofu

0 491

Gata cu drumurile inutile la comisiile de evaluări periodice!

Copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative şi pentru cei cu tulburări din spectrul autismului nu vor mai merge la comisii din doi în doi ani.  Legea a fost inițiată de fostul deputat PSD Botoșani, medicul Tamara Ciofu. 

„Mă bucur că legea pe care am inițiat-o în al doilea mandat de parlamentar a fost ieri votată de majoritatea deputaților și în câteva săptămâni va intra în vigoare. Mai rămân de stabilit criteriile bio-psiho-sociale specifice, elaborate de Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii.

Toți copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative şi pentru cei cu tulburări din spectrul autismului nu va mai fi nevoie să se prezinte din 2 în 2 ani la comisiile de evaluare.

A luat sfârșitul chinul acestor copii și a familiilor acestora, certificatele de încadrare în handicap fiind valabile până la vârsta de  18 ani fără întrerupere. Întotdeauna ca medic și ca om voi fi aproape de copii și voi face tot ce va ține de mine pentru a le apăra drepturile și viața!”, a spus medicul Tamara Ciofu.

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata