parlamentare sus
achitei top

Controale la punctele de frontiera : Se confiscate conserve, carne și preparate din carne dar si sandvișurile

0 506

Autoritățile județene au intensificat controalele în punctele de trecere a frotierei ca urmare a crizei naționale cauzate de virusul pestei porcine africare. Din fericire la nivelul județului Botoșani încă nu a fost niciun astfel de caz depistat.  Ovidiu Airimițoaie, directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor, a declarat că pe plan local se depun toate eforturile pentru ca cei aproape 60.000 de porci din județ, din care 54.000 din gospodăriile localnicilor, restul în patru ferme, să fie feriți de virusul care ar duce automat la sacrificarea tuturor porcilor.

psd parl jos

La nivelul punctelor de trecere a frontierei s-a asigurat permanența prin personalul Direcției Sanitar Veterinare și nu numai. Sunt permanent confiscate produse și stropite cu clor, în prezența proprietarului, după care sunt depozitate, aduse și incinerate în cadrul incineratorului propriu. Niciun produs de origine animală nu poate trece prin aceste puncte de trecere a frontierei. Pe noi ne interesează produsele care intră în România. La început, cantitățile confiscate au fost semnificative. Odată cu informarea populației, aceste cantități au scăzut. Ca medie sunt confiscate până în 100 kg produse, săptămânal. Sunt confiscate conserve, carne și preparate din carne, inclusiv acel sandwich. Principalul vector de transmitere a bolii este omul”, a menționat directorul adjunct al DSVSA Botoșani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata