parlamentare sus
achitei top

Contre politice in Consiliu Local : „La votarea amendamentelor sa fim cerebrali” – VIDEO –

0 599

Contrele politice nu au lipsit nici în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de azi. Şi pe marginea rectificării bugetare reprezentanţii PSD şi PNL au venit cu fiecare cu varianta lor de  modificare a capitolelor bugetare.

psd parl jos

Amendamentele social democraţilor au fost făcute cunoscute de viceprimarul Cosmin Andrei iar a liberalilor de primarul Cătălin Flutur.

Viceprimarul Cosmin Andrei : „Nu este vorba de achiziția unui autoturism pentru directorul adjunct pentru că Eltrans nu are director adjunct. Este vorba despre achizița unei autoutilitare care să ajute compartimentul tehnic de menținere al infrastructurii și care la acest moment merge noaptea la intervenții cu bormașina în mână și cu taxiul. Pentru că autoutilitara pe care o au nu a mai trecut examenul ITP și o puteți vedea în curtea Eltrans, o Dacia veche abandonată. Iar situația infrastructurii precare impune un ajutor de urgență pentru această companie pentru a păstra siguranța participanților și a călătorilor. Dotarea pentru Urban Serv este stricit pentru municipiul Botosani, dorim să ajutăm această companie cu două campactoare noi care nu vor opera înafara municipiului iar dacă vreți să căutați mașini care nu-și au locul, puteți să o faceți așa, la Locativa SA, la DSPSA și acolo unde mai sunt directori PNL. Vreau să vă spun că autoturismul care a fost bugetat pentru Primăria Botoșani în valoare de 150.000 de lei l-am lăsat, nu l-am tăiat. Încercăm să dăm amărâților de la Eltrans o autoutilitară ca să ajute la calea de rulare”.

Primarul Cătălin Flutur  :  Avem două amendamente cu finanţarea mai mult decât necesară. Domnilor consilieri vă rog să analizaţi că sunt bani mulţi şi necesari. Mi-aş dori la votarea amendamentelor să fim cerebrali.
De când şi până când cumpărăm maşini la societăţile subordonate Consiliului Local. Societăţiele îşi cumpărau din banii lor. De când până când punem aport un milion la o scietatea care avea obligaţia să se doteze cu utilaje, din contră sunt procese maşini la mâna a doua, ce se întlmplă cu maşinile cumpărate de noi la depozitul din municipiu care le puteam folosi oricand la Victoria.Am rămas cu maşinile alea în braţe si cu oamenii, cu utilaje care operau şi nu am fost în stare să câştigăm licitaţia pentru depozitul de la Stăuceni….Cumpărăm maşini de 1 milion să trasportăm gunoiul de la Suliţ. Asta îşi doreşte majoritatea să salvăm societatea că e a noastră. Pe ăştia de la Nova Apaserv nu îl salvează nimeni. Suntem la o fază la care ajutăm o societate iar cei din AGA si CA de la Urban Serv vor răspunde pentru lucrurile astea. Sunt zeci de procede pe acolo şi doar cei care votează sunt traşi la răspundere prin procesele respective”.

VIDEO

Amendamentele grupului PNL – VIDEO –

 • La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune diminuarea cu 300.000 de lei
 • La capitolul bugetar locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune suplimentarea cu suma de 218.000 lei pentru achiziția unui încărcător frontal
 • La capitolul cultură, recreere, religie se propune alocarea unei sume de 12.000 lei pentru achiziție mătură mecanică
 • La capitolul bugetar cultură, recreere, religie se propune alocarea unei sume de 40.000 de lei pentru achiziția unui set de pietre curling

Amendamente grupului PSD – VIDEO –

La capitolul bugetar cultură, recreere, religie de la pozitia “Alte cheltuieli de investitii”:

 • Corn de la 45.000 lei la 0 lei
 • Set clarinet de la 42.50 lei la 0 lei

De la DSPSA:

 • Autoturism de la 38.200 la 0 lei
 • Masina de curatat infrastructura de la 236.000 lei la 0 lei
 • Set pietre curling 3 buc de la 114.000 lei la 0 lei
 • Nacela pentru lucru la inaltime de la 130.000 lei la 0 lei

La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică:

 • Executie utilitati locuinte Ansamblu locuinte Soseaua Iasului de la2.845.000 leila 1.640.000 lei
 • Incarcator frontal de la 325,500 lei la 107.000 lei
 • Autocisterna de 8500 litri cu dispozitiv de stropit cu motopompa de la 615.000 lei la 0 lei
 • Autoutilitara cu cabina dubla si bena basculabila de la 141.000 lei la 0 lei
 • Achizitie statie de compost de la 700.000 lei la 631.000 lei

TOTAL 2.894.600 lei

Sumele tăiate se alocă pentru următoarele investiții:

 • La capitolul 51 Autoritati executive se propune acordarea sumei de 95.000 lei pentru o autoutilitară SVSU
 • La capitolul învățământ se propune alocarea sumei de 90.000 lei pentru împrejmuire sala sport Liceul Pedagogic N. Iorga Botosani
 • La capitolul învățământ se propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru Imprejmuire Corpul B Liceul Pedagogic N.Iorga Botosani
 • La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune alocarea sumei de 950.000 lei pentru Reabilitare si modernizare str. Iuliu Maniu (Proiectare si executie)
 • La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune suplimentarea sumei de la 300.000 la 634.0000 lei pentru Registrul spatiilor verzi .
 • La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru proiectare modernizare alei acces auto si pietonale cvartal locuinte cuprins intre Bdul M.Eminesc, Str.Varnav, Str.Octav Onicescu, Str. Prieteniei
 • La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică se propune alocarea sumei de 140.000 lei pentru Studiu de impact asupra efectelor produse mediului și sănătății umane în urma derulării proiectului ”Readucere suprafețe de stocare temporară de deșeuri pentru deșeuri (SST 1,2,3) la forma inițială cu relocarea deșeurilor la Depozitul ecologic de deșeuri Stăuceni
 • La capitolul protecția mediului se propune alocarea sumei de 997.000 lei pentru Participare la capitalul social al societatilor comerciale – S.C. Urban Serv S.A.
 • La capitolul transporturi se propune alocarea sumei de 48.500 lei pentru dotare autoutilitara S.C. Eltrans S.A.

TOTAL : 2.894.600 lei

În urma votului final au fost aprobate amendamentele propuse de social democraţi cu 14 voturi pentru, 7 împotrivă şi două abţineri.

btr

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata