Constructorii, obligaţi să respecte standardul de temperatură când ridică imobile noi

0 237

Constructorii primesc veşti proaste. De anul viitor, vor fi obligaţi să respecte standarde atunci când ridică imobile noi sau dacă le renovează pe cele vechi. Locuinţele vor trebui să aibă un consum aproape zero de energie şi să îi asigure proprietarului tot confortul termic impus de noile norme europene. De exemplu, temperatura din interiorul unei camere să fie de 20 de grade. Potrivit observator.tv pentru a asigura un climat sănătos şi confortabil, clădirile noi, dar şi cele vechi, trebuie să respecte de anul acesta noi standarde cu privire la temperaturile ideale, la calitatea aerului la interior, dar şi la nivelul de zgomot, dar şi iluminatul. Aspectele trebuie avute în vedere încă din faza de proiectare.

Standardele arată că în bucătărie, de exemplu, o temperatură constantă de 18 grade Celsius este mai mult decât suficientă. În dormitor şi living nu ar trebui să avem mai mult de 20 de grade, iar în baie 22.

Teodora Cimpoi, consultant „România Eficientă: Când vorbim de confortul termic, vorbim de exemplu de o umiditate controlată, care să nu permită apariţia igrasiei, vorbim de o temperatură constantă în aer, de purificarea aerului, de alergeni „

O clădire corect izolată, de exemplu, ne poate aduce economii la factura de energie şi de 30%, spun specialiştii. Deşi constructorii ar fi trebuit să respecte şi până acum anumite norme, directiva europeană ridică standardele pentru construcţia clădirilor de anul viitor. Este important însă ca înainte să vă cumpăraţi o locuinţă să verificaţi aceste aspecte împreună cu un specialist.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata