locale psd
locale sus

Consiliul Județean al Elevilor Botoșani: „IȘJ Botoșani, locul unde primează interesele politice și gradele de rudenie în defavoarea calității actului educațional”

0 1.293

Conducerea Consiliului Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani reacționează cu privire la schimbările ce vor avea loc la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani dar și a Colegiului Național A. T. Laurian din municipiul Botoșani. Redăm integral poziția CJE Botoșani.

POZIȚIE A CONSILIULUI JUDEȚEAN AL ELEVILOR BOTOȘANI – cu privire la schimbările din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani

LINK PETIȚIE: https://bit.ly/3yVfHO5

 

Pe data de 28 aprilie 2021, profesorul Daniel Botezatu, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, a fost numit în funcția de Inspector Școlar General. Câteva luni mai târziu, acesta se pregătește să fie schimbat din funcție. În presă au apărut foarte multe materiale în care s-a vorbit despre această schimbare, însă până acum nimeni nu a prezentat clar care sunt motivele din spatele acestei schimbări.

 

Mai mult, în urma negocierilor “din spatele cortinei” , se zvonește că o dată cu Daniel Botezatu, urmează să fie schimbați și Paul Octav, Inspector Școlar General Adjunct, dar și conducerea Colegiului Național A.T. Laurian, deoarece nu corespund profilului dorit de noul Inspector Școlar General și respectă statutul elevului, fapt ce nu va putea niciodată să fie tolerat de o instituție părtinitoare precum IȘJ Botoșani, loc unde primează interesele politice și gradele de rudenie în defavoarea calității actului educațional.

Consiliul Județean al Elevilor este profund indignat de aceste schimbări. Viziunea noastră a fost mereu una ce a vizat calitatea actului educațional și dezvoltarea continuă, astfel că nu avem cum să fim de acord cu aceste modificări dictate din fotoliu. Știm procedura prin care este numit în funcție un Inspector Școlar General, acesta fiind pus în funcție de ministru, însă știm de asemenea că de multe ori, decizia aparține unor ”baroni” locali, nicidecum celor din Minister.

 

Dragi conducători neoficiali ai educației botoșănene: cu cine ați discutat despre această schimbare? Vi se pare normal ca singura structură de reprezentare a elevilor din județ, structură care, în ultimul an, a evoluat foarte mult, devenind una dintre cele mai active entități de acest gen din țară, să afle din presă despre aceste schimbări? Noi, beneficiarii educației, ar trebui să fim primii care află despre aceste schimbări. Și la baza lor, ar trebui să se afle consultări cu noi.

 

simio cosma

Noi am fost aleși prin votul reprezentanților tuturor liceelor din județ. La rândul lor, acești reprezentanți au fost aleși de votul tuturor elevilor din liceul lor. Chiar nu reprezentăm nimic? Pentru dumneavoastră suntem importanți doar atunci când avem evenimente publice, unde trebuie să fim prezenți pentru că așa dă bine?

 

Am spus asta, și o vom repeta. Domnul Daniel Botezatu este susținut de CJE Botoșani, la fel ca întreaga conducere a ATL, victime ale schimbărilor dictate de partid. Asta nu înseamnă că nu avem încredere în cei ce vor veni după el. Timpul va vorbi despre asta. Însă este inadmisibil ca o decizie de acest gen să fie schimbată după doar 4 luni fără consultarea noastră.

 

Drept urmare, vom adresa următoarea întrebare către următorul Inspector Școlar General: de câte ori ați luat legătura cu Consiliul Județean al Elevilor, în ultimii doi ani? Orice răspuns ce diferă de zero este minciună.

 

Ca să vedeți totuși cât de importantă este vocea elevilor și a educației botoșănene, vom lansa o petiție online prin care vom încerca să stopăm jocurile politice făcute pe educație. Înainte de orice schimbare, este nevoie de dezbatere, de comunicare. Voi nu ați făcut asta, și este momentul să vă arătăm că vocea elevilor este cea care contează cel mai mult. (https://bit.ly/3yVfHO5)

 

CJE Botoșani nu va mai comunica, până la prezentarea unor argumente clare cu privire la motivele schimbării domnului Botezatu, sau măcar până la o inițiativă din partea următoarei conduceri, cu ISJ Botoșani, pentru că am observat că nu suntem importanți pentru voi.

 

Elevii vor învinge, indiferent de dorințele oamenilor care nu își doresc îmbunătățirea sistemului. Pentru că noi suntem beneficiarii primari ai educației.

 

Politica se face în Parlament, nu în școală.

 

Faceți educație domnilor conducători ai educației botoșănene, nu politică #EDUCATIENUPOLITICA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata