Consiliul Elevilor : Ministrul Educației „discriminează” elevii din România

0 314

Consiliul Naţional al Elevilor lansează un atac dur la adresa ministrului Educației, Monica Anisie, după ce aceasta a anunțat că elevii trebuie să reia cursurile online. CNE transmis, miercuri, că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la cursuri online, deşi sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la internet, conform News.ro.

”Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet şi nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la aceste cursuri”, a transmis, miercuri, Consiliul Naţional al Elevilor.

Sursa citată a precizat că măsura adoptată este ”discriminatorie”.

”În contextul în care factorii decizionali au eşuat să asigure un cadru legal care să permită în timp util achiziţionarea infrastructurii necesare pentru elevi şi profesori, considerăm măsura adoptată profund discriminatorie şi atragem atenţia asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenţei ca mijloc de coerciţie”, a mai transmis Consiliul Naţional al Elevilor.

Ministrul Educaţiei a emis ordinul care cuprinde instrucţiuni pentru organizarea procesului educaţional pe durata suspendării cursurilor. Prezenţa online a elevilor şi cadrelor didactice va fi monitorizată de unităţile de învăţământ, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizată online, cu proceduri prealabile realizate de Minister. Se vor face planuri de recuperare pentru cei care nu au putut participa la cursurile online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata