parlamentare sus
achitei top

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă trucare a unor licitaţii pentru programele şcolare din Botoşani

0 574

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Botoşani, pentru perioada 2013-2018, în vederea atribuirii contractelor de furnizare produse lactate, derulate în cadrul Programului Cornul şi Laptele, şi a contractelor de furnizare de mere din cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli şi grădiniţe.

psd parl jos

”Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group, Spicul 2 şi Lival Import-Export s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă”, a informat luni autoritatea de concurenţă, într-un comunicat.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

”Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, spun oficialii autorităţii.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

sursa : news.ro

 

viewscnt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata