parlamentare sus
achitei top

Consilierul local Mihai Tincu: „Se poate face partial receptia la Cornisa in 2018”

0 606

Consilierul local social democrat Mihai Tincu susţine că la această oră încă se lucrează la Parcul de Agrement Cornişa şi că în acest an se poate face parţial recepţia la obiectivele de acolo.

psd parl jos

„Nici astăzi nu se poate face recepţia acolo pentru că acei constructori care au lucrat şi lucrează şi acum nu s-au adus documentele. La Cornişa s-au întâmplat câteva elemente şi sunt câteva probleme care nu sunt nici acum rezolvate. S-a produs o surpare şi au fost refăcute nişte lucrări, şi acum se refac dar despre care nu s-a vrut să se vorbească în Consiliul Local niciodată. De ce s-a surpat, cât a costat refacerea…. Firmele au lucrat sub antepriză şi sub un anumit nivel calitativ. Cornişa nu are nici acum clarificată canalizarea. Se lucrează la bazinul exterior, deci Cornişa se poate preda parţial pe obiective printr-o organizare de şantier care să ducă la separarea părţii de jos spre Dedeman unde rămân să lucreze, la rafting, la bazinul exterior şi partea de deasupra cu patinoarul, cu sala de spectacole poate fi predată şi recepţionată dar cu condiţia să se separe partea de vale de partea din deal. Nu poţi să dai drumul la vizitatori şi în acelaşi timp să ai şi şantier, nu îţi dă voie legea. În aceste condiţii se poate face parţial recepţia la Cornişa în 2018”, a declarat Mihai Tincu.

În acelaşi timp consilierul social democrat susţine că există şi varianta că atât Parcul Cornişa cât şi Teatrul Mihai Eminescu să fie deschise în anul 2020. „Canalizarea nu a fost prinsă în proiect. Se încearcă să se improvizeze o soluţie de canalizare cu vărsarea într-un bazin de pluvial în curtea Modern Calor, dar pentru asta trebuie un aviz de la mediu. (…) Există o variantă să se deschidă totul în 2020. Să se termine Cornişa în 2020, teatrul să se termine în 2020 şi în zece străzi asfaltate pentru a fi prezentate la alegerile locale. Anul trecut au vrut să îi dea drumul dar nu au avut condiţii pentru că curgea bazinul interior, anul acesta când am fost în aprilie am întrebat pe şeful de şantier când aţi făcut ultimele probe şi v-aţi convins să bazinul e cum trebuie… mi-a răspuns luna trecută, adică în martie. Martie 2018. Anul trecut nu se putea preda, nu era gata”, a adăugat Mihai Tincu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata