Concursul de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…” – 2021

0 105

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani face cunoscută cea de-a XL-a ediție a Concursului de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, care se va desfășura la Botoșani în perioada 11-13 iunie 2021.

 

Concursul are 3 secțiuni: carte publicată – debut editorial, poezie în manuscris și interpretare critică a operei eminesciene.

 

Dorim să adăugăm faptul că perioada de înscrieri se va prelungi până la data de 1 iunie 2021.

Așteptăm înscrierile la această adresă de e-mail: literatura@centrulcretieibt.ro

REGULAMENTUL

de organizare şi desfăşurare a

Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediţia a XL-a, 11-13 iunie 2021, Botoşani.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează în perioada 11-13 iunie 2021 Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediţia a XL-a. Concursul îşi propune să descopere şi să promoveze noi talente poetice şi critice şi se adresează poeţilor şi criticilor literari care nu au debutat în volum şi care nu au depăşit vârsta de 40 de ani, calculată la data de 11 iunie 2021.

Concursul are trei secţiuni:

Carte publicată – debut editorial: – Se vor trimite prin poștă două exemplare din cartea de poezie apărută în intervalul 10 mai 2020 – 10 mai 2021, alături de fișa de înscriere din anexe. Se va trimite cartea în format electronic și pe e-mail.

 

Poezie în manuscris (nepublicată) – Se va trimite textul poetic prin e-mail, într-un document Word, care va cuprinde cel mult 40 de poezii semnate cu un motto, alături de fișa de înscriere din anexe. Toţi poeţii selectaţi pentru premii vor apărea în antologia editată de instituţia organizatoare, care va apărea la următoarea ediție a concursului.

 

Interpretare critică a operei eminesciene: – Se va trimite prin e-mail un eseu de cel mult 15 pagini într-un document Word, semnat cu un motto, alături de fișa de înscriere din anexe. Eseurile premiate vor fi publicate în antologia editată de instituţia organizatoare, care va apărea la următoarea ediție a concursului.

 

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate.

În măsura posibilităţilor, organizatorii vor acorda şi premii în bani.

Festivitatea de premiere va avea loc la Joldești – Botoşani în ziua de 13 iunie 2021.

Organizatorii asigură concurenţilor cheltuieli de masă şi cazare.

În cazul în care restricțiile impuse de situația pandemică nu ne vor permite desfășurarea fizică a evenimentului, acesta se va desfășura exclusiv online.

Concurenții vor completa și Anexa 2 (acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal) în vederea înscrierii în competiție.

 

Reguli de redactare:

Textele tuturor secțiunilor studiului se redactează în Word, font Times New Roman, corp 12; spațiere: la un singur rând.

Nu se admit texte fără diacritice.

Textele vor fi redactate cu â/sunt; de asemenea, se vor respecta normele în vigoare: vezi Academia Română, Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ed. a II-a revizuită și adăugită, Univers Enciclopedic, București, 2010.

Paragrafele noi se vor marca prin comanda ENTER. Nu trebuie folosită comanda TAB.

 

Lucrările vor fi trimise până la data de 14 mai 2021 pe adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro sau la adresa: CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE BOTOŞANI, Str. Unirii, nr. 10, Botoşani. Relaţii la tel. 0231.536.322.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata