Concurs pentru posturile de director de școli va avea loc în octombrie

0 139

Proba scrisă la nivel național din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de directori de școli

ar putea avea loc pe data de 15 octombrie, iar numirile să fie gata până pe data de 22 decembrie, a declarat mininistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. Calendarul modificat pentru organizarea concursului de directori de școli va fi transmis pe 16 iunie Comitetului pentru Dialog Social. Inițial, proba scrisă fusese anunțată de Cîmpeanu pentru data de 27 iulie.

„Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului în data de 14 septembrie, imediat după începerea școlii în 13 septembrie, să aibă probabil o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu astfel încât să avem numirile făcute între 20 și 22 decembrie, cu începere din semestrul doi al anului școlar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Cîmpeanu.

Declarația vine după ce, sâmbătă, acesta anunțase că ia „în considerare ideea de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

Cîmpeanu precizat luni că pe 16 iunie va înainta Comitetului de Dialog Social noile propuneri privind concursurile pentru directorii de școli.

„În urma centralizării tuturor propunerilor primite pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ, urmează să integrăm aspectele convenite într-o variantă îmbunătățită a proiectului în cauză. Propunerile vizează în principal calendarul concursului, ponderea punctajelor celor 2 probe, posibilitatea de înscriere la concurs pentru mai multe poziții și posibilitatea de contestare a ambelor probe. Varianta rezultata va fi supusa avizării CDS (Comitetul de dialog social – n.r.) în data de 16 iunie. După avizare vom comunica varianta finală”, a precizat Cîmpeanu pe grupul oficial de comunicare cu presa.

Cîmpeanu a mai spus sâmbătă că a agreat şi propunerea de a exista posibilitatea de a se putea contesta şi proba de interviu, nu numai proba scrisă, precizând că se va analiza şi concluziile vor fi făcute publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata