parlamentare sus
achitei top

Comunicat de presă – Liliana Mincă, presedinte ALDE Botoșani: ”Am încredere în Călin Popescu-Tăriceanu şi în nevinovăţia sa!”

0 484

Comunicat de presă – Liliana Mincă, presedinte ALDE Botoșani” Am încredere în Călin Popescu-Tăriceanu şi în nevinovăţia sa!”

 

psd parl jos

“Discutiile care au loc in acest moment se invart in jurul informatiilor aparute in mass-media si in jurul precizarilor facute de DNA.

Nu cunoastem continutul dosarului si nu stim ce acuzatii sunt facute de procurorii DNA.

In primul rand, nu e prima data cand in spatiul public apar astfel de zvonuri care il vizau si pe presedintele ALDE.​

In 2015 au circulat cu insistenta astfel de informatii in legatura cu dosarul Microsoft. Multe din informatiile prezentate azi sunt cele de atunci.

Ceea ce constatam este ca la DNA nu s-a schimbat absolut nimic. Continua sa fie scurse informatiile catre presa pe surse judiciare, se dau informatii false, se fac tot felul de presiuni pentru condamnarea unei persoane in opinia publica inainte de a fi judecata.

Acest fenomen este a fost brevetat de DNA ca fiind telejustitie si vedem ca el revine in forta in aceste zile. Se demonstreaza si in cazul de fata ca procurorii vor ca justitia sa fie facuta la televizor.

In ultimele 24 de ore diferite posturi de la diferite surse, care mai de care „mai credibile”, l-au acuzat pe presedintele ALDE ca ar fi luat mita. Realitatea e una evidenta: presedintele ALDE nu a luat niciun ban, nici un leu mita sau alte foloase din partea sau in cadrul acestei afaceri denumite Microsoft.

Este o campanie de stiri false promovata de DNA, in fata careia numeni nu se poate apara dintr-un motiv foarte simplu: nu se cunosc acuzatiile. Stim doar ce apare pe surse.

Tehnica de a scurge informatiile catre presa, de a se crea o perceptie defavorabila este una pe care procurorii DNA au folosit-o si in trecut.

Referitor la faptul ca dosarul are 72 de volume, e posibil ca si in acest caz cantitatea sa conteze mai mult decat calitate, adica ne asteptam ca dosarul sa fie subtire si sa se bazeze pe „exista suspiciuni rezonabile”, “sunt persoane care declara sub acoperire, sub identitate protejata”.

Cateva precizari cu privire la hotararile de guvern din perioada guvernarii Tariceanu:

1) Au fost emise patru hotarari de guvern. Prima Hotarare 199 din 27 februarie stabileste ca obligatiile de derulare a contractului cu Microsoft trece de la Secretariatul General al Guvernului la ministerul Comunicatiilor.

2) A doua hotarare, nr 634 din iunie 2008, i se da Ministerului Comunicatiei competenta de a semna un act aditional la contract care facea inventarul licentelor folosite in administratie. La nivelul anului 2006 erau 39.385, acesta este inventarul pe care il face ministerul Comunicatiilor si care se regaseste in hotararea de guvern.

Romania la ora aceea era intr-o situatie de ilegalitate si aceasta situatie ne crea probleme pentru ca s-au primit mai multe scrisori din partea Microsoft, prin care ni se cerea sa intram in legalitate. Cu alte cuvinte, sa onoram contractul care a fost incheiat in anul 2004.

3) A treia Hotarare adoptata este Hotararea 1193 din 24.09 din care se constata, fata de hotararea anterioara, functionarii au constat ca pretul licentelor nu continea TVA, asta era legislatia. Trebuia si TVA platit pentru ca asta era legislatia. Hotararea adauga la suma aferenta celor 39.385 de licente si TVA.

4) Ultima Hotarare este HG 1451 din 12.11.2008, in care atribuie ministerului Comunicatiilor competenta de a semna actul aditional nr. 4 pentru licentele folosite in anul 2007 si 2008, aproximativ 63.000 de licente.

De asemenea, trebuie mentionat ca in toata perioada mandatului guvernului Tariceanu pentru aceste licente nu s-a platit nicio suma.

Prima suma a fost platita abia in prima jumatate a anului 2009. Aceste hotarari de Guvern nu au creat niciun fel de avantaj firmei, din contra ne-a scos pe noi, Guvernul Romaniei, dintr-o situatie de nelegalitate in care foloseam licentele.

 

Referitor la actiunea procurorilor DNA

Prin aceasta actiune putem spune ca se da startul la campania electorala. Avem o situatie in care un candidat la prezidentiale e anuntat.

Mai mult, poate ca se doreste ruperea coalitiei. E o incercare de care am mai auzit: incercarea „Guvernului meu nr. 2”.

Una din cele mai plauzibile variante este ca a inceput campania electorala.

Faptul ca presedintele Tariceanu si ALDE au ramas consecventi atitudinii de a critica abuzurile si excesele din justitie care apar din ce in ce mai consistent la suprafata sigur ca a deranjat anumite cercuri de putere ilegitima, oculta, din Romania si fabrica de dosare marca DNA lucreaza.

Au esuat cu dosarul cu marturia mincinoasa in care presedintele Tariceanu a fost achitat, au scos un alt dosar. Probabil ca daca si cu acesta esueaza, o sa mai pregateasca inca unul.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata