Comunicat ALDE: „Minoritățile naționale însuflețesc și completează tradiția și cultura românească”

0 255

Ziua de 18 Decembrie a fost declarată Ziua Minorităţilor Naţionale, în România, printr-o Hotărâre de Guvern, în anul 1998, după ce Adunarea Generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase – ca document internaţional.

Minoritățile naționale însuflețesc și completează tradiția și cultura românească, oferind în același timp o privire de ansamblu asupra răspândirii diferitelor minorități pe teritoriul României și asupra modului în care tradițiile minorităților și ale majorității s-au potențat reciproc, în decursul anilor de coexistență.
Multiculturalitatea este o realitate trăită în România – care presupune recunoaşterea pluralismului şi a varietăţii culturale, a identităţii culturale a oricăror minorităţi.

Să nu uităm că minoritățile au avut o mare contribuție la înfăptuirea Marii Uniri, lucru care a fost amintit anul acesta printr-o serie de evenimente culturale cu ocazia Centenarului.

Cu prilejul acestei zile, salutăm minoritățile etnice din țara noastră: evrei, armeni, ucraineni, ruși, lipoveni, romi, maghiari, germani, turci, tătari, bulgari, sârbi, croați, cehi, slovaci, polonezi, greci, albanezi, italieni și macedoneni.

Comunicat de presa
Filiala ALDE Botosani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata