Aldet

Comunicat: ALDE Botoșani susține menținerea subvențiilor în agricultură

0 129

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, solicită parlamentarilor PNL și reprezentanților Guvernului din județul Botoșani să facă toate demersurile necesare pentru acordarea subvențiile în ceea ce privește programul „Tomata” pentru agricultori.
Facem precizarea că actualul Guvern a schimbat programul ”Tomata” finanțat de fostul Guvern, din care a făcut parte și ALDE, în sensul că înainte erau două finanțări anuale, cea de primăvară și cea de toamnă, iar dacă un producător dorea să cultive 10 ari de roșii în solar primăvara, primea 3000 euro subvenție, dacă nu avea timp sau nu îi permitea solarul primăvara, putea cultiva toamna și primea 3000 euro subvenție.
Acum, Guvernul a intervenit în acordarea subvențiilor în acest program, productorul fiind condiționat, dacă nu cultivă primăvara nu mai primește subvenția de 3000 euro dacă cultivă roșiile toamna, iar din punctul nostru de vedere este absurdă această condiție.
”În loc să vină să susțină dezvoltarea producătorilor locali și dezvoltarea produselor românești, actualii guvernanți vin și strică din proiectele care într-adevăr ajutau oamenii care lucrează din greu pământul pentru a putea câștiga niște bani cinstiți”, a precizat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.
Mai mult decât atât, Guvernul trecut, din care a făcut parte și ALDE, pentru un hectar de solare finanța cu 7000 de euro anual, în schimb actualul Guvern a venit și a tăiat subvenția, diminuând-o cu 2000 de euro, subvenția rămânând practic doar 5000 euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata