Comuna unde elevii de liceu au confecţionat un steag uriaş de Ziua Naţională

0 499
În comuna Todireni, judeţul Botoşani, elevii liceului tehnologic au avut o acţiune inedită de Ziua Naţională a României. Peste 200 de tineri au purtat un steag de 100 de metri lungime. Totodată au fost organizate momente artistice şi a avut loc o adevărată paradă pe străzile Todireniului până la monumentul eroilor din centrul comunei.

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în comuna botoşăneană Todireni, cu mare fast. Elevii liceului tehnologic din comună, împreună cu profesorii s-au mobilizat şi au realizat o festivitate inedită. Steag de 100 de metri Pentru Ziua Naţională, elevii din Todireni au pregătit un tricolor lung de 100 de metri şi lat de 4,5 metri, cel mai lung drapel naţional, cel puţin din judeţul Botoşani. Totodată au confecţionat şi 1000 de cocarde tricolore pentru a fi oferite celor prezenţi la manifestările dedicate zilei de 1 decembrie. Steagul a fost expus ieri, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României şi a fost purtat de 200 de elevi până la monumentul eroilor din comună, ridicat prin intermediul unui proiect comun între Liceul din comună şi Primărie. La manifestare au participat majoritatea localnicilor. ”Grupurile de elevi îmbrăcaţi în port naţional au prins în pieptul celor prezenţi cocarde, au împărţit baloane tricolore şi steguleţe. S-au împărţit fulare tricolore. Centrul satului, în ciuda frigului de afară, a fost plin de oameni şi de copii. Această zi ne-a unit pe toţi.”, spune Carmen Maria Hemen, directorul Liceului din Todireni. Drapelul uriaş a fost ţinut lângă monumentul eroilor, sfinţit de un sobor de preoţi.
Momente artistice cu ocazia Zilei Naţionale
După sfinţirea monumentului şi toate manifestările în aer liber dedicate Centenarului, inclusiv împărţirea cocardelor şi expunere drapelului uriaş, a avut loc un spectacol susţinut de elevi şi cadre didactice, la căminul cultural din Todireni. Au avut loc numeroase momente artistice, la care au participat numeroşi tineri din comună, inclusiv un spectacol de teatru. ”Aici s-a desfăşurat un spectacol artistic susţinut de elevii liceului sub îndrumarea cadrelor didactice, unde s-a cântac, s-a dansat, s-au recitat poezii şi s-au pus în scenă piese de teatru”, adaugă directorul liceului.
Sursa : adevarul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata