Compania Naţională de Drumuri a fost amendata pentru starea drumurilor botoșănene

0 905

Prima zăpadă serioasă din ţară a dus şi la prima amendă pentru Compania Naţională de Drumuri. Instituţia a fost sancţionată de poliţiştii din Botoşani pentru că nu a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ. Potrivit observator.tv, pentru starea drumurilor, poliţiştii au amendat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu peste 7 mii de lei.

Măsura a fost luată luată după ce, pe fondul precipitaţiilor abundente din cursul zilei de luni, prefectul Dan Şlincu a acuzat, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, starea proastă a drumurilor, în special pe relaţiile Botoşani- Târgu Frumos şi Botoşani- Dorohoi.

Sancţiunile au fost dictate şi ca urmare a faptului că pe drumul naţional Botoşani-Târgu Frumos s-a produs un accident grav, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor şase. Pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă, şoferul unui autoturism Dacia a intrat pe contrasens impactând frontal un microbuz în care se aflau 23 de persoane. O persoană din autoturism a decedat, iar trei persoane din aceeaşi maşină şi două din microbuz au fost rănite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata