Comisie de monitorizare a implementarii modificarii Codului fiscal la Prefectura

0 605

Mecanismul ce are drept scop urmărirea implementării ordonanţei de modificare a Codului fiscal,dar şi schimbările din domeniul dialogului social, înfiinţat printr-un protocol de colaborare semnat de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia şi Guvern, a intrat în funcţiune şi la Botoşani.

Obiectul protocolului constă în crearea unui mecanism de monitorizare a aplicării unitare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi a Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Concret, la nivel judeţean, în cadrul fiecărei Instituţii a Prefectului, a fost creat un comitet de monitorizare format din patru persoane: două persoane desemnate de prefectul judeţului şi două persoane desemnate de preşedintele CNSLR-Frăţia. Comitetul este format din subprefectul Daniela Lozneanu şi Silviu Chiţan, consilier superior din cadrul Instituţiei Prefectului precum şi Dan Radu Fegher şi Iuliana Nacu din cadrul CNSLR.

“Rolul acestui comitet la nivelul judeţului este de a monitoriza punerea în practică a prevederilor legislaţiei şi dialogul social iar noi, cei patru membri ai comitetului, avem datoria de a face schimb de informaţii în ceea ce priveşte stadiul implementării acestora şi de a analiza toate sesizările primite ce fac referire la eventualele încălcări ale legislaţiei muncii”, a spus subprefectul Daniela Lozneanu.
Activitatea comitetului de monitoritare va fi făcută publică lunar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata