parlamentare sus
achitei top

Comisar european : Documentatia pentru A 8 poate fi deja finantata din fonduri europene.

0 587

Actualul exercițiu financiar european se apropie de jumătatea perioadei de programare, iar România absoarbe fonduri europene pe proiecte de infrastructură în mare parte doar din proiectele începute în trecut, în perioada 2007-2013, atrage atenția Corina Crețu, comisarul european pentru Politică Regională, într-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor, prezentată de PNL în Parlament.

Crețu se declară „extrem de ingrijorată” de situația actuală, de proiectele noi pregătite insuficient sau care riscă să se blocheze – este dat exemplul autostrăzii Sibiu – Pitești care este scoasă la licitație în grabă, pe loturi, deși nu este studiată impactul asupra mediului.

De asemenea, ea vorbeşte şi despre autostrada Iaşi-Târgu Mureş, a cărei documentaţie poate fi deja finanţată din fonduri europene.

“În acest sens, este important să se accelereze pregătirea unui portofoliu lărgit de proiecte mature ce ar putea fi finanţate spre sfârşitul perioadei curente de programare sau la începutul perioadei următoare. De exemplu, pentru autostrada Montana, de-a lungul coridorului Târgu Mureş-Iaşi şi pentru conectarea cu Moldova, înţeleg că vor fi încheiate contracte pentru pregătirea tehnică a secţiunii Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, costul acestora putând fi deja co-finanţat prin POIM”, spune Corina Creţu.

Sursa : hotnews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata