Colonelul Radu Anton a fost condus pe ultimul drum: „Ne-am despărțit de cel pentru care iubirea de semeni a fost mai mare decât inima lui”

0 350

Astăzi, de Ziua Inimii, noi, pompierii botoșăneni și nu numai, ne-am despărțit de cel pentru care iubirea de semeni a fost mai mare decât inima lui – domnul colonel (r) Radu Anton.

Cu profundă durere, comanda IGSU, foști camarazi, prieteni, rude și personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani aduc un ultim omagiu celui care a fost colonelul (r) Radu Anton.

S-a născut pe 31 mai 1960 în satul Icușeni, comuna Vorona, şi pentru că i-a plăcut carieră militară a urmat cursurile Liceului Militar „Ştefan Cel Mare” Câmpulung Moldovenesc pe care le-a absolvit în 1979.

Dorinţa de perfecţionare l-a îndemnat să urmeze Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, trupe chimice.

 

După terminarea şcolii a activat ca ofiţer în cadrul Comandamentului Aviației Militare – Secția Protecție NBC. Fiind preocupat permanent de auperfecționare, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare și ale Universității București – Facultatea de Drept.

 

A îndeplinit pe rând funcții de conducere în cadrul Comandamentului Protecției Civile – Secția Protecție Dezastre Naturale și Tehnlogie, în Ministerul Afacerilor Interne – Serviciul Protecție Civilă și Pregătire pentru Luptă din Direcția Organizare Mobilizare și Operații, în Ministerul Administrației și Internelor – Direcția Generală Organizare, Planificare Misiuni și Resurse.

 

La începutul anului 2005, s-a întors în județul natal, fiind numit adjunct al inspectorului șef al ISU Botoșani. Un an mai târziu, a preluat comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

 

Timp de zece ani, cât a condus această instituție a solicitat, în mod constant, creșterea nivelului de performanță a personalului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii.

 

Exigent, direct, luptător, vertical, generos, dârz, demn, și-a venerat părinții, și-a iubit familia, a fost alături de oameni chiar și atunci când el avea cea mai mare nevoie de semeni, și a reușit să impună modestia și discreția.

 

Dedicat trup și suflet, a reușit să impună această atitudine și colegilor, solicitându-le în permanență să pună pe primul loc semenii și obligația de a le asigura protecție și siguranță în cazul producerii unor situații de urgență.

 

Pentru că Dumnezeu l-a înzestrat cu o dragoste mare pentru oameni, de-a lungul carierei a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva viaţa celor aflați în pericol.

 

Lasă în urma sa amintirea de neşters a unui ofiţer îndrăgostit de meseria pe care a îmbrăţişat-o şi de locurile de muncă în care și-a îndeplinit cu rezultate foarte bune și necondiționat misiunile încredințate.

 

Pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională a fost decorat cu :

 

Ordinul „Bărbăție și Credință” în gradul de „Ofițer”

 

Semnul onorific „În Serviciul Patrie” pentru 25 de ani de activitate

 

Emblema de merit „Acțiuni umanitare” clasa a III-a.

 

A fost binecuvântat cu o familie înţelegătoare şi iubitoare, care întotdeauna i-a fost alături şi i-a înţeles menirea, chiar dacă se supunea mereu la riscuri.

 

În tot ceea ce a făcut s-a simţit iubirea faţă de oameni. Unii l-au însoțit pe ultimul drum, dar cei mai mulți nu au putut să fie prezenţi.

 

Ne rugăm la Bunul Dumnezeu să vă primească în Armata Lui din Ceruri, să vă aşeze între cei drepţi, iar pe cei pe care i-ați părăsit mult prea devreme, să-i mângâie şi să-i întărească.

Vă rugăm să ne iertați, iar de acolo de sus să ne transmiţi din înţelepciunea şi dragostea cu care ne-ați obișnuit.

Avem onoarea să vă salutăm, domnule colonel Radu Anton!

Dumnezeu să vă ierte și vă odihnească în pace!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata