Colectarea selectiva in municipiul Botosani este departe de a se realiza

0 504

De la început acestei luni potrivit legii privind regimul deşeurilor, este interzisă amestecarea deşeurilor, precum şi abandonarea şi depozitarea acestora în afara spaţiilor special amenajate.

Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, a declarat că botoşănenii trebuie să pună deşeurile pe categorii.

„În acest moment în municipiul Botoșani avem 81 de platforme care deservesc locuitorii de la blocuri. În fiecare platformă există cel puțin un container de culoare galbenă pentru plastic, unul de culoare verde pentru carton și în majoritatea dintre platforme avem containere de culoare verde pentru sticlă. În municipiu au fost amplasate și 15 containere realizate din sârmă cu o capacitate de şapte metri cubi, cu două compartimente, pentru plastic şi carton.În 2018 am colectat aproximativ 78 de tone de gunoi rezultat din colectare selectivă. Cantitatea anuală totală de gunoi menajer este de peste 30.000 de tone. Conform legislației 33% din această cantitate, trebuie diminuată prin colectare selectivă”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Botoşănenii care locuiesc la case vor primi, o dată la două săptămâni, câte doi saci, unul de culoare albastră pentru hârtie și carton și un sac galben pentru plastic. Distribuirea sacilor se va face în mod gratuit, începând cu această lună, însă nu se ştie dacă operaţiunea vă fi făcută de către reprezentanţii primăriei, sau de către Urban Serv.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata