Cod rutier 2018: Ce se întâmplă cu amenzile rutiere de anul viitor

0 638

Din ianuarie 2019, şoferii care au încălcat legea vor putea plăti amenzile într-un cont unic, indiferent de localitatea în care contravenientul îşi are domiciliul. Sumele se vor vira într-un cont unic la Trezoreria Statului. Soferii vor putea plati, de la 1 ianuarie 2019, amenzile de circulatie la orice unitate a Trezoreriei Statului intr-un cont unic, chiar daca sunt din alt oras, si nu vor mai fi nevoiti sa faca dovada platii catre Politie.

„Achitarea în numerar a amenzilor contravenţionale se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau la alte entităţi care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice”, conform actului normativ.Plata amenzii se va putea face pe baza unui document de plată care conţine următoarele:

Seria de evidenţă unică a procesului verbal de contravenţie;

Codul de identificare fiscală a contravenientului;

Contul sau codul IBAN al contului unic;

Suma plătită;

Alte informaţii necesare, stabilie de normele de aplicare ale legii.

Politia va verifica online daca amenzile au fost sau nu achitate, intrucat procesul verbal va avea o serie unica de evidenta.

Incepand de la 1 august s-a modificat si termenul de 48 de ore in care soferii ar fi trebuit sa plateasca jumatate din amenda contraventionala, acesta s-a extins la 15 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata